Rabu, Mei 14, 2014

PRK Bukit Gelugor : masa untuk rakyat Pulau Pinang menilai prestasi kerajaan DAP dan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT)

DAP bosan berkempen tanpa BN.. mana tidak bosan.. nak hentam BN.. BN tidak bertanding.. jd DAP nak hentam siapa??

Kempen pada PRK Parlimen Bukit Gelugor mungkin merupakan yang paling membosankan selepas berlangsungnya PRU13 berikutan ketiadaan BN dalam pertandingan empat penjuru itu.
       
Penganalisis politik, Prof Madya Dr Sivamurugan Pandian berkata, PRK Parlimen Bukit Gelugor ini kurang mengujakan.
       
"Ini (PRK Bukit Gelugor) mungkin merupakan pilihan raya paling membosankan selepas berlangsungnya PRU memandangkan kita tidak nampak sebarang pertarungan antara dua parti politik utama.

Jd apa tumpuan rakyat kepada PRK Bukit Gelugor ini.. sudah tentu inilah masanya rakyat pulau pinang menilai kembali sejauh mana prestasi kerajaan pulau pinang.. menilai kembali prestasi pihak berkuasa tempatan.. adakah sebagai rakyat yang bayar cukai tanah dan cukai pintu puas hati dan mendapat perkhidmatan sewajarnya..

Adakah isu penyelenggaraan jln raya, sampah sarap, harga tarif air.. parking kereta.. dan masalah rakyat yang lain dpt diatasi..

1 ulasan:

Awanama berkata...

Rakyat Cina P Pinang tak kisahkan itu semua.
Mereka bertekad utk memenangkan DAP parti Cina Chauvanis Komunis utk melangkah ke Putrajaya dan menghapuskan orang Melayu spt yg telah berlaku di Singapura.
Cuma kaum Cina kena ingat apa yg telah berlaku di Indon sekitar 1998, apabila kaum Cina telah di bunuh dan dirogol beramai2.
Melayu mudah lupa?
Cina sudah mudah lupa??????

Kongsi Link Anda