Selasa, November 25, 2014

ISMA : Pak Samad buta fakta!
Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) melancarkan serangan keras kepada Sasterawan Negara Datuk A Samad Said, yang didakwa bertindak bagi “pihak tertentu” berhubung isu ancaman terhadap Islam dan Melayu.

Merujuk kenyataan Samad bahawa isu itu ditimbulkan secara bermusim, ISMA berhujah, mereka tidak faham kenapa penulis itu berkata sedemikian.

“Jika kenyataan itu datang daripada ahli politik yang menggunakannya sebagai alasan, ia boleh difahami, kerana mereka sering lakukannya untuk menyembunyikan kebenaran,” kata Ketua Unit Kajian Dasar ISMA Prof Datuk Dr Badhrulhisham Abdul Aziz.

Beliau mendakwa Samad yang mesra dengan panggilan Pak Samad dan beberapa pemimpin Melayu sudah dimanipulasi oleh pihak tertentu atas nama hak asasi manusia dan hak kewarganegaraan.

Badhrulhisham mempersoal jika tokoh Melayu itu “buta atau naif berhubung fakta itu”.

“Bukti jelas, acara dan petisyen untuk mencabar Islam dan Melayu sudah ada sejak beberapa tahun di negara ini, menunjukkan ada ancaman yang benar,” katanya.

Samad semalam berkata dakwaan bahawa Melayu dan Islam sedang terancam hanya timbul secara bermusim menjelang pilihan raya dan perhimpunan agung Umno.

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Samad said orang tua ganyut dah tak sedar diri dan terkena kencing DAP/PKR.Kenapa kerajaan tak mahu tarik balik gelaran sastrawan negara yang telah dikurniakan. Dan jika samad said bermaruah serahkan balik anugerah tersebut pada kerajaan sebelum kerajaan bertindak merampas darinya.

gasing berkata...

Janggut panjang, akai pendek.

Tanpa Nama berkata...

Kits doa aje dia sedar....

Tanpa Nama berkata...

Tengoklah si pemenang hadiah ZIONIS, si "Nobel peace prize"-Obama-PENIPU; jadi lagi kaki perang; asyik serang Dunia Islam dan MEMBUNUH/MEROMPAK umat Islam dan kekayan bumi kita! Maka, inilah PENYAMAQ ejen-ZIONIS!

Begitu jugalah si PENYAMAQ-dah tua bangka-tak sedaq diri ni; yg. asyik JILAT kasut PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI-mcm-KULI! Patutnya gelaran tu diLUCUTkan saja - sebab dia asyik MENGHINA umat Islam/Melayu mcm. si geng RASISnya tu!

Makcik Sambal Belacan.

UMNO PARTI PENJARA berkata...

...PENTING:

Anak2 Muda Yang Saya Kasihi Sekalian.... Harap Kalian Tidak Percaya Dengan 'Janji2 Manis' Mereka ( PAU 2014 )...

Itu Hanya 'Perangkap' Untuk Menarik Sokongan Anak Muda Yang Sudah Tiada Terutama Di Bandar....

Anak2 Muda Di Dalam Parti Mereka Sendiri Pun Sudah Meragui Parti Mereka.... Cuma Yang Berucap Di Atas Pentas Itu Sahaja Yang 'Syok Sendiri'...Jadi.. Berhentilah berjuang untuk UMNO...

Jika Kalian Tidak Percayakan Saya....
Kita Tunggu PAU 2015 pada NOV/DEC 2015....
Mereka Akan 'Menyalak' Perkara yang sama.... ( Perjuangan UMNO Busuk Hingga Ke USUS )


Harap Maklum.. TKasih :-DMAKIN BERAPI - Tu Dia 'PUKULAN MAUT' Buat PAU 2014!

MAKIN BERAPI - Tu Dia 'PUKULAN MAUT' Buat PAU 2014!

MAKIN BERAPI - Tu Dia 'PUKULAN MAUT' Buat PAU 2014!

Tanpa Nama berkata...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut

gugur

Kongsi Link Anda