Rabu, September 24, 2008

16 SEPTEMBER - BUKTI KEGAGALAN DAN PEMBOHONGAN BESAR PAKATAN RAKYAT

Tujuh hari atau seminggu telah berlalu. 16 September telah meninggalkan Rakyat Malaysia dalan keadaan tenang dan aman. Apa yang dicanangkan oleh Pakatan Rakyat (PR) dan pencacai mereka Anwar Ibrahim tidak menjadi kenyataan. Tarikh 23 September juga telah berlalu, tiada apa-apa yang berlaku. Selepas ni nescaya PR akan memberikan tarikh baru.

Malangnya ramai orang yang bodoh yang mempercayai tarikh 16 September. Istilah 'bodoh' adalah pakatan paling sesuai untuk semua pengikut dan penyokong Anwar dan Pakatan Rakyat kerana mempercayainya kerana rancangan tarikh 16 September juga adalah rancangan bodoh. Kalau dah tahu Dewan Rakyat tidak diadakan pada bulan puasa kenapa masih mencanang tarikh peralihan kuasa pada tarikh tersebut. Jadi betullah sebagaimana kata Naib Presiden PAS, Mustafa Ali.

Terkini, Anwar berkata pihaknya "tidak terpancing untuk bertindak tergesa-gesa (untuk menubuhkan kerajaan baru)". Sedangkan sebelum ini mencanang tarikh 16 September sebagai suatu yang pasti sehingga habis pengikutnya tertipu.

16 September ialah tarikh kegagalan Pakatan Rakyat yang dipimpin pemimpin pembohong dan diikut oleh penyokong bodoh dan buta tuli.

Rakyat negara ini masih menjungjung keluhuran Perlembagaan sebagaimana kita melihat ramai ahli SAPP dan wakil rakyatnya yang keluar parti begitu juga dengan pengasas, parti Datuk Tham Nyip Shen tersebut kerana tidak bersetuju dengan tindakan Presiden mereka yang telah 'dibayar' oleh PKR.

Hakikatnya rakyat tidak mahukan pemimpin yang mementingkan diri dan gila kuasa. Tindakan ahli SAPP yang keluar parti tersebut adalah menifestasi terhadap perkara ini.

16 September 2008 ialah detik kegagalan Pakatan Rakyat.

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda