Rabu, September 24, 2008

APABILA ANJING (TERESA KOK) TERGIGIT EKORNYA SENDIRI

Akhirnya, Teresa Kok terpaksa mengakui kesalahannya seperti anjing yang tergigit ekornya sendiri. Teresa, yang pada mulanya menafikan membuat kenyataan berhubung 'makanan anjing' tersebut, juga berkata sewaktu ditahan dalam bilik selepas 6 X 8 kaki, beliau hanya diberi air dan roti atau dua biji telur rebus serta kari untuk makanannya.

"Okay, baiklah, Anda temui kesilapan saya dengan bantuan pita video dan segalanya, dan saya boleh menerima kritikan seumpama itu," katanya merujuk kepada rakaman video berhubung komennya mengenai makanannya ketika dalam tahanan.

Sambil menegaskan beliau tidak berapa ingat mengenainya kerana jadualnya yang ketat selepas pembebasannya, Teresa bagaimanapun menuduh pengkritiknya memperbesar-besarkan isu tersebut untuk mencetuskan sensitiviti orang Melayu berhubung haiwan tersebut.

Itulah... memang Teres Kok ini muka pembohong. Sebelum ini pun kita ingat kisah wanita ketuk ketampi yang didakwanya warga China tetapi sebenarnya bukan. Ini pun mujur ada tape, kalau tak memang tak mengaku sampai matilah nampaknya. Agaknya ketika disoal siasat dalam tahanan ISA adakah Teresa Kok bercakap benar?. Memang tak tahu malu betina ini (merujuk kepada anjing).

6 ulasan:

MAWAR BERDURI berkata...

SALAM?

TAK KIRA TERESA, BRO ANWAR & BERSEKUTU DENGAN NYA SEMUANYA PENIPU BESAR..

TINTABIRU berkata...

Salam.
Apa nak hairan memang diorg punya trend kan mcm tu..menyusahkan rakyat..baik duk dalam utan..

kh Loh berkata...

you should be ashamed of yourself for calling someone a dog. I could easily call you a dog for being a racist. so kalau nak jadikan negara hanya satu bangsa malaysia, this is not the way to go about doing it. from you, i feel you should write more a muhibbah spirit, which is so sorely lacking because you do not understand that there is a racial problem. Kalau kita tidak dapat mengakui bahawa terdapat masalah perhubungan dan pemahaman sesama kaum-kaum di Malaysia, maka, perangai seperti anda akan diperlanjutkan. Depends on your action. If you want good muhibbah spirit, then do it. There is alot of tolak ansur. If we start blaming others and not see the root cause, things will never be solved. you must always see the 2 sides of the story. You quoted YM Raja Nazrin, then observed his principles. words of reasonableness is no where if it is not put into action.

Aspirasi Bangsa berkata...

Terima Kasih K Loh atas pandangan anda. Saya amat hargainya.

Untuk kes ini,sebagai ahli parlimen Teresa sepatutnya berfikir dahulu sebelum bercakap. Membuat tuduhan melulu, memutar belit fakta dan menyerang Utusan Malaysia bukanlah tindakan yang rasional.

Umpamakan memakan telur sebagai makanan anjing juga bukanlah tindakan yang bijak, ramai rakyat kita yang memakan telur khasnya mereka yang kurang berkemampuan yang mejadikan telur sebagai makan harian mereka.

she just said too much with out thinking, Rasional thinking just for rasional people...

JomoSama `2 Are Run berkata...

Aspirasi bangsa said;
"Rasional thinking just for rasional people..." agaknya masa dia sebut tu (teresa), dia guna akal dilutut kali tu....
kh loh...we don't have racial problem, only non-malays have that problems..that's what we call "perasaan rendah diri", so..search your soul and find the answer youself.

Pemuda Malaysia berkata...

dahlah andartu,anjing betina pula!!!padan muka ko teresa..baru ko takut!!!

Kongsi Link Anda