Isnin, September 29, 2008

Gerakan patut keluar BN sebelum 8 Mac lagi

Gerakan menimbang untuk meninggalkan Barisan Nasional dan menyertai Pakatan Rakyat, kata pemangku Presiden Tan Sri Dr Koh Tsu Koon hari ini.

Dua lagi pilihan dalam pertimbangan parti itu termasuklah kekal bersama BN atau keluar dan menjadi sebuah parti bebas tanpa sebarang pakatan, katanya seperti dilaporkan laman web The Star.

Tambahnya, kemungkinan meninggalkan BN dan menyertai Pakatan tergantung pada situasi politik saat ini.

"Kita tidak menutup sebarang kemungkinan," Koh dipetik sebagai berkata selepas merasmikan konvensyen tahunan Gerakan Wilayah Persekutuan di Kuala Lumpur.

Beliau berkata, sentimen 60 peratus ahli-ahli mahukan Gerakan meninggalkan BN, bagaimanapun keputusan itu harus mengambil kira pelbagai faktor dan bukan sentimen semata-mata.

Kata aspirasi : Jika Gerakan keluar BN sebelum 8 Mac lalu lagi bagus. Lagipun pada Pilihanraya Umum yang lalu ahli mereka dan penyokong mereka pun bukan undi BN. Jika tidak BN Pulau Pinang tidak akan kalah. Selain itu juga pemimpin mereka pun tidak pernah dan tiada pun usaha meredakan isu antara kaum Cina dan UMNO bahkan menambahkan minyak lagi.

Bukannya mereka gagal meredakan tetapi mereka memang tiada usaha pun untuk meredakan sentimen kaum Cina terhadap UMNO. Pendapat anda bagaimana? setuju atau tidak?

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda