Khamis, Disember 10, 2009

Amaran Us Nasha : Jangan pertikai dana bina masjid

Timbalan presiden PAS menggesa isu peruntukan besar untuk pembinaan masjid, tetapi rumah ibadat bukan Islam diabaikan, tidak dibesar-besarkan lagi oleh DAP seperti diungkitkan seorang ahli parlimennya.

Nasharudin Mat Isa bimbang kenyataan wakil rakyat Taiping, Nga Kor Ming, yang juga setiausaha DAP Perak, boleh membangkitkan sentimen agama dan menimbulkan salah faham orang ramai.

Nasharudin, yang juga ahli parlimen Bachok, berkata salah faham dalam isu seumpama ini boleh "dijadikan bahan untuk merungkai kesepaduan Pakatan Rakyat."

Di Dewan Rakyat kelmarin, Nga mempersoalkan perbelanjaan kerajaan sebanyak RM748.26 juta bagi membina 611 masjid dalam tempoh lapan tahun hingga 2008, sedangkan kerajaan didakwa gagal membina rumah ibadat agama lain dalam tempoh tersebut. (baca seterusnya di Malaysiakini)

Ulasan Aspirasi : Adakah rakyat perlu bezakan antara pendapat Us Nasha yang mewakili dirinya dan bukan partinya atau ianya pendadapat Parti PAS secara rasmi?...

Jawapannya rakyat memang perlu bezakan antara pendapat us Nasha dan pendapat PAS... sebab tak mungkin PAS akan membelakangi sahabat mereka iaitu DAP...

Rakyat boleh mengatakan bahawa ianya hanyalah lakonan semata-mata dari pemimpin PAS... kita akan menunggu respon pemimpin-pemimpin lain dalam PAS khasnya Nik Aziz untuk mengeluarkan 'fatwa' beliau..

1 ulasan:

nalapambu berkata...

walaubagaimana pun PAS tetap mendapat sokongan PADU dari kaum cina dan india.

apalah ada lagi harapan untuk UMNO, MCA sudah nazak
MIC sudah punah
PPP sudah musnah
Gerakan sudah mati.

PRU13 pasti UMNO akan menerima padah.

Kongsi Link Anda