Jumaat, Februari 05, 2010

Gerai Peniaga Melayu terus dirobohkan - Guan Eng nafikan hak rakyat!!

Memorandum Bantahan merobohkan Gerai Peniaga Melayu

Gambar : Pisau.Net

Usaha rakyat untuk berjumpa sendiri dengan 'khalifah sampah' ini gagal... Guan Eng Diktator hanya mewakilkan pegawainya sahaja...

Suasana terjadi apabila sekumpulan wakil dari 30 badan bukan kerajaan (NGO) Melayu “Gabungan Sedaq” yang diketuai Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali mahu menyerahkan memorandum bantahan kepada Ketua Menteri. [Rujuk sini]

Perhimpunan yang disertai kira-kira 3,000 orang itu diadakan bagi membela nasib peniaga Melayu Pulau Pinang yang dikatakan telah ditindas oleh kerajaan negeri.

Gabungan Sedaq menggariskan 10 tuntutan dalam memorandum itu antaranya meminta kerajaan negeri menghentikan tindakan meroboh gerai peniaga Melayu.

Si DAP bangsat ini, cakap memang pandai kata DAP perjuangkan rakyat , memeberi hak sama rata, kebebasan bersuara tapi itu semuanya sampah datang dari 'khalifah sampah' yang disanjung oleh pemimpin PAS...Rakyat mahu berjumpa beliau sendiri tetapi beliau telah menafikan hak rakyat untuk berjumpa pemimpin yang mereka undi dan pilih. Kalau suruh setakat wakil dia lebih baik wakil dia sahaja jadi ketua menteri.. wahai DAP bangsat..

Kata DAP bangsat tentang kebebasan bersuara.. membela hak rakyat.... piiiirah mampos... habis peniaga Melayu semua dihalau dipinggirkan.. ini semua salah Melayu PAS dan PKR kerana menyokong DAP lahanat!!

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda