Sabtu, Februari 06, 2010

Nasib anjing lebih baik dari nasib Ahli Parlimen PKR - PCM


Jika semalam Ahli Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng mendakwa Lim Guan Eng melayan wakil rakyat Parti Keadilan Rakyat (PKR) seperti anjing, Parti Cinta Malaysia (PCM) hari ini menyifatkan Ketua Menteri itu sebenarnya lebih zalim daripada itu. [rujuk sini]

Menurut Naib Presiden PCM, Huan Cheng Guan, nasib anjing adalah lebih baik kerana mempunyai tuan yang penyayang dan memberi cukup makan berbanding layanan diterima oleh wakil rakyat PKR.

Peruntukan kewangan hanya diberi oleh Guan Eng kepada ahli Parlimen dari DAP yang begitu berbeza dengan mereka dari PKR.Guan Eng memberi pelbagai jawatan kepada ahli Parllimen DAP seperti exco, pengerusi agensi kerajaan negeri dan banyak lagi termasuk dia yang berjawatan Ketua Menteri. Antara wakil rakyat DAP yang mempunyai jawatan dalam kerajaan negeri ialah Ahli Parlimen Batu Kawan, P. Ramasamy (Timbalan Ketua Menteri II); Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi (Ketua Staf Pejabat Ketua Menteri) dan Ahli Parlimen Tanjong, Chow Kon Yeow (Exco).

Bila ahli parlimen PKR bercakap tentang masalah rakyat... guan eng kata Ahli PKR macam anjing.. banyak lagi diskriminasi yang berlaku dalam kerajaan DAP.. tapi DAP ini memang pandai berlakon depan kemera. Menunjukkan mereka ini orang baik... tapi hakikatnya dalam mereka itu macam sampah.. berhati busuk... sebab itu hanya yang tahu jika mereka berada di dalam sahaja...

PAS pula telah dibela DAP... menjadi anjing peliharaan yang taat kepada tuannya.. walaupun pas langsung tidak diberi jawatan langsung dalam kerajaan negeri DAP.. Pas terus menjadi anjing yang taat... PAS pun tiada masalah untuk dilabel sebagai anjing DAP sebab itulah hakikatnya..

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda