Selasa, Julai 13, 2010

Halang perbahasan - Kerajaan PKR selangor takut rahsia terbongkar!!!

Sebagai rakyat, tindakan speaker menghalau ADUN BN untuk membahaskan isu kecurian pasir sangat mengecewakan.

Ianya membuktikan urustadbir yang buruk serta pengurusan yang diktator yang diamalkan oleh kerajaan PKR Selangor.

Adalah hak rakyat untuk mengetahui kenapa boleh berlaku kecurian Pasir yang begitu rakus di bawah kepimpinan Kerjaan PKR Selangor!!!

Persoalan selanjutnya patut ditimbulkan pasir yang begitu banyak di curi di beli oleh siapa? dan di hantar di mana?

Seorang penduduk kampung yang hanya mahu dikenali sebagai Mak Yah, 52, berkata, kegiatan mengorek pasir di Kampung Olak Lempit telah merosakkan alam sekitar di kampung itu.

''Kegiatan mengorek pasir dikesan berlaku di kawasan kampung kira-kira dua bulan lalu, kawasan hutan di kampung menjadi tandus berikutan aktiviti ini.

''Aktiviti korek pasir dijalankan secara berleluasa malah ia dilakukan berhampiran kawasan perlindungan di Paya Indah Wetlands," katanya.

Akhbar hari ini melaporkan kira-kira 20 hektar tanah yang terletak kira-kira 50 meter dari taman rekreasi Paya Indah Wetlands di Dengkil diceroboh untuk tujuan mengorek pasir.

Sebanyak 10 juta tan metrik pasir dianggarkan bernilai RM220 juta sudah dikorek dan menyebabkan kemusnahan tidak ternilai kepada alam sekitar.

Kenyang lagilah Mr Khalid gagap makan pasir Selangor... duit berjuta-juta masuk kocek.. Apa yang rakyat keliling Dengkil dapat.. hanya debu yang bertaburan!!!

Ini dinamakan MB PKR boneka. DAP juga untung.. Ronnie Liu juga yang ketawa besar.. tokew Cina dapat duit berjuta-juta..

Rakyat selangor juga yang makan debu ulam asap!!!

Siapa yang susah.. rakyat Selangor jugak!!

3 ulasan:

Awanama berkata...

Memang tak patut geng PR buat lagu tuuu tapi lagi tak patut jika orang berak tengah jalan tapi tak mahu mengaku... isu pasir ni sebelum 2008 lagi dah berlaku.. laporan dah buat tapi tak da tindakan

Awanama berkata...

Ini dinamakan MB PKR boneka. DAP juga untung.. Ronnie Liu juga yang ketawa besar.. tokew Cina dapat duit berjuta-juta..

Tapi macamana dengan tokey2 cina Vincent tan, Joechem leow, YTL dan lain-lain, sapa memperkayakan dan menyerahkan harta melayu pada mereka DAP ka? PKR ka? PAS ka? mereka semua tak de kuasa.. sapa ya? cuba teka laaaaaa..

Awanama berkata...

benar ke ini semua


Malaysia Maternity Wear,Maternity Wear Malaysia,Maternity Wear,Maternity Clothing,Maternity Dress,Online Maternity,Online Baby Products,One Stop Maternity

Kongsi Link Anda