Rabu, Jun 22, 2011

Bukti Ultra Perkauman ADUN DAP Sarawak!!!Tak hormat sidang DUN: Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak, Wong Ho Leng (dua dari kiri) mengetuai 11 ADUN dari DAP, tidak memakai pakaian istiadat pada pembukaan Sidang DUN, semalam dengan mendakwa pakaian berkenaan mempunyai songkok bercirikan Islam. Tindakan itu dilihat sebagai tidak menghormati budaya masyarakat negeri ini sedangkan empat lagi ADUN PKR dan BEBAS, memakainya. - Foto Radzi Bujang

1. Di Sidang DUN Sarawak, 12 Adun DAP enggan memakai pakaian rasmi Dewan. Tindakan itu bagaimanapun tidak menyalahi peraturan Dewan kerana setiap Adun diberi kebebasan sama ada untuk memakai pakaian rasmi atau pun tidak.

2. Alasan yang diberi oleh Adun-Adun itu ialah pakaian rasmi tersebut, mahal sangat. Sebenarnya isu ini tak timbul kerana biasa untuk baju rasmi, ada elaun khas untuk mereka beli pakaian tersebut.. jelaslah mereka hanya mau perbodohkan rakyat..  Tapi ada yang seorang tu, menurut TV3 memberikan alasan, pakaian rasmi memerlukan mereka memakai songkok dan ia bertentangan dengan kebebasan beragama.

Hakikatnya apa yang ditunjuk oleh ADUN DAP ini ialah sifat Cauvinis dan perkauman Cina yang kuat oleh DAP denganh tidak langusng menghormati kaum lain di negara ini.. bahkan dengan gaya yang ditunjuk mereka langsung tidak mengiktiraf kaum lain apatah lagi menghormati kaum lain.

Ianya menunjukkan sifat ultra perkauman DAPigs dan wajah sebenar mereka.. jadi siapa yang sebenarnya perkauman? mereka selalu menuduh UMNO dan perkasa sebagai perkauman, sebenarnya DAPigs ini lebih ultra-perkauman.

Apatah lagi pakaian tersebut mempunyai songkok yang dianggap sebagai simbol orang Islam dan Melayu.. Ianya satu simbol yang sangat ditentang oleh ADUN yang mengamalkan Ultra-Perkauman ini.

Dengan hanya menang 12 kerusi mereka telah menunjukkan lagak dan kebiadapan mereka. Bagaimana jika parti Perkauman DAPigs menang dalam Pilihanraya dan memerintah negara Malaysia.. Pastinya semua simbol Islam dan Melayu akan dicabut setu persatu sebagaimana yang mereka buat sekarang..

Relaitinya cuba lihat di Singapura.. apa jadi kepada bangsa Melayu di sana? sedangkan sewaktu masa dahulu negara tersebut adalah negara melayu.. tetapi kini Melayu sudah semakin sedikit bahkan identiti Melayu dan Islam juga mula dihapuskan apatah lagi peluang Melayu dalam menjawat penting dalam kerajaan mahupun syarikat... Melayu hanya jadi pencacai di Singapura...

Jadi peristiwa Melayu Singapura patut dijadikan pengajaran kepada Melayu Malaysia.. jika tersalah dan tersilap.. pastinya masa depan mereka akan gelap..

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda