Selasa, Februari 18, 2014

KENYATAAN MEDIA dr Dato dr Zulkifli nordin..


Saya mengecam keras tindakan Anwar Ibrahim & pihak pengurusan Gereja Holy Family, Kajang yang mengadakan program ceramah oleh Anwar pada hari Ahad 16 Feb yang menyentuh isu kalimah Allah di Gereja Holy Family selepas upacara ritual mereka.

Antara lain Anwar dalam ucapannya cuba menghalalkan kristian mengguna kalimah Allah dengan membuat perbandingan bahawa kristian tidak boleh menyebut 'Alhamdulillah' tetapi 'alhamdu lord'.

Sikap Anwar ini dan kegiatan Gereja Holy Family ini jelas secara terang mempertikaikan titah Tuanku Sultan Selangor yang melarang penggunaan kalimah Allah oleh kristian di Selangor.

Kedua, ianya jelas cuba menganjurkan penganut kristian Selangor supaya melanggar Seksyen 9 Enakmen Pengawalan Pendakyahan Agama Bukan Islam Selangor.

Ketiga, ianya penghinaan kepada titah Tuanku YDP Agong yang telah menitahkan kalimah Allah tidak boleh digunakan selain Islam.

Tindakan mereka ini juga jelas menunjukkan mereka tidak menghormati & membelakangkan Rukunegara yang memperuntukkan Kesetiaan kepada Raja & Negara serta Keluhuran Undang-Undang.

Saya mendesak pihak berkuasa supaya tidak lagi segan silu untuk mengambil tindakan terhadap Anwar dan pihak gereja yang semakin kurang ajar dan tidak langsung mengerti menghormati undang-undang negara.

Berapa lama rakyat mahu dibiarkan dengan sikap toleransi super-tinggi oleh pihak berkuasa yang kelihatan terlalu berhati-hati dalam kes membabitkan Anwar dan pihak gereja ini.

Jangan sampai umat Islam hilang sabar dan mengambil tindakan kerana sudah hilang keyakinan dan kepercayaan kepada sistem perundangan dan penguatkuasaan kita.

Sekian terima kasih.
!
Yang benar

Zulkifli Noordin
17 R'Akhir 1435
17 Feb 2014

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ISA DAH TIADA.
SEMUA BEBAS BUAT SESUKA HATI.
SEOLAH OLAH MALAYSIA NI KEARAH LAWLESS COUNTRY.
BUAT, MINTA MAAF LEPAS.
DAH TERLALU BANAK KALI !!!
SULTAN PUN DAH TAK DIHORMATI.
KERAJAAN PERLU TEGAS, BUKAN LOOK AND SEE DAN TUNGGU NASI JADI BUBUR..
ORANG PUN TAK PANDANG RUKUN NEGARA ..
ADAKAH INI SALAH KERAJAAN ?

Tanpa Nama berkata...

bila laa nak mampozzzz si gay tua nih...????
haru biru di kacaunya akidah org islam kat malaya sekarang ni....kalau dah mampozzz, aman sikit kut??

Tanpa Nama berkata...

..taqbir!.. laung mat sabu barua aljuburi.. hehe..

Tanpa Nama berkata...

Caya lah negara di ambnag kacau bilau, mekayu da berpecah 3, pelajar dan kaki tgn kerajaan da swing ke pihak meka , isi agam, isu bangsa di mainkan, pemimpin di hina ,..dgn ketidaan ISA sosma tak laku..ada byk loop hole..ada seksyen menyatkan dgn kerang mana aktiviti, faham yg melibatkan Parti politik polis x ada kuasa menangkap..so aktiviti dajal ini semua arah politik ikiut cara dan cita rasa puak meka, kerajaan Shjibgor da kena liwat demi nak raih undi Ajta keranat EO dan ISA dan SUKU di mansuhkan.., la ni akta pencegahan da tak ada, dalang boleh buat apa saja..la Ni buat jika di tangkap kena dakwa, lawyer meka da siap sedia, sanggup bela dgn pecuma..yang dalamg meka tak buat cuma upah, suruh, hasut, macai yg lakukan..dulu ISA dalang tak terlepas..sebab nak bukti dalang yerlibat bukan lerkara yg mudah..tu aja pendapat 1 sen we all. Ahjibgor sedang bermain dgn API..akhirnya akan membakar Tgn dia sendiri, Kita dan benci cara kepimpinan ahjibgor.. Kajang sure we all undi nuar..al jub..no more BN..

Tanpa Nama berkata...

Zul Kulim ni di kawasan Melayu pun dah kalah, sekarang hanya kerana sedekah UMNO kutu ini berjuang. Sebelum jadi peguam Anwar, kerja apa yang dibuat kutu ini, mungkin mencari barang2 lama di tempat pembuangan sampah. Kegiatan yang disukai kutu ini ialah melagakan orang. Islam apa ini. Ingat Islam luaran je, tak ada apa2 dlm tong itu.

Kongsi Link Anda