Khamis, Jun 04, 2009

Ketua Dewan Ulamak akui PAS punyai musuh dalam selimut!

Ketua Dewan Ulama PAS, Datuk Mohamad Daud menyelar tindakan "musuh dalam selimat" yang didakwanya "cuba memperkecilkan dan menidakkan" sumbangan ulama.

"Dengan kecanggihan teknologi sekarang ini, terdapat segolongan kecil penyokong PAS yang cuba memperkecikan, dan yang lebih teruk lagi menidakkan sumbangan ulama dalam memajukan parti kita," katanya ketika merasmikan muktamar Dewan Ulama di Shah Alam hari ini.

Menurut Mohamad, serangan itu dibuat menggunakan pelbagai teknologi canggih terkini seperti di laman blog dan media elektronik bagi "memburukkan peribadi dan menyerang ulama atas nama kebebasan melulu".

Beliau bagaimanapun tidak menamakan dengan pihak yang dimaksudkannya dalam ucapan itu.

Mengulas isu pertembungan ulama dan profesional dalam parti itu,Mohamad menekankan keperluan golongan itu mempelajari pelbagai ilmu bagi terlibat sama dalam perbahasan pelbagai isu semasa dengan lebih aktif.

"Sebagai contoh terdekat, ketika Presiden Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengemukakan idea kerajaan perpaduan, sepatutnya ulama adalah golongan pertama yang menjalankan kajian dan melihat sejauh mana idea ini tersurat dalam lipatan sejarah.

"(Melihat) sejauh mana pengalaman dalam negara lain di dunia. Sejarah menunjukkan bagaimana presiden kita mempunyai pembacaan, ijtihad politik yang tinggi yang memerlukan sokongan kita," katanya.

Soalnya siapa musuh dalam selimut PAS?

1 ulasan:

Awanama berkata...

Yang saya perhatikan dan terbaca,blog Malaysian Waves kuat betul hentam ulamak PAS sambil mempromosi golongan Erdogan terutama Husam.

Sesiapa saja defend ulamak,habis kena hentam.Mungkin ini salah satu musuh dalam selimut PAS.

Kongsi Link Anda