Khamis, Mac 11, 2010

PKR sedang karam, Tak perlu menunggu PRU13 untuk PKR hancur

PKR nampaknya terus diserang oleh Zul, semenjak pemecatannya dari PKR pelbagai kenyataan telah dikeluarkan oleh Zulkifli termasuklah menghentam ANuwar dan Wan Azizah yang dianggap patung bernyawa.

Zulkifli menegaskan Pakat Keluar Ramai-ramai (PKR) perlu muhasabah diri dan mengelak daripada menyalahkan pihak lain sebagai dalang dalam setiap krisis dalaman yang dihadapinya. Pemimpin PKR tak perlu salahkan UMNO yang kononnya telah menawarkan ganjaran terhadap beliau untuk keluar parti.

Masalah kronik yang melanda PKR segalanya berpunca daripada peranan firaun kecil yang disifatkan sebagai anai-anai yang merosakkan keteguhan parti secara perlahan-lahan. Firaun ini jugalah menyebabkan Islam dan Melayu terus dipijak dalam PKR.. Kalimah Allah dijaja dan diperdagangkan, Islam dialatkan... Apa yang penting ialah demi perut politik mereka.

PKR akan hancur , dan tidak perlu menunggu Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 untuk hancur. Jika diadakan PRU sekarang, PKR akan kalah teruk, mereka sedang menggali kubur sendiri dengan cita-cita besar menuju ke Putrajaya selepas Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 nanti bakal beralih arah ke Penjara Sungai Buloh!”

Sekarang PKR dah hancur.. macam kapal yang sedang karam dan ditinggalkan secara beramai-ramai oleh pemimpin mereka, mereka bukan pemimpin yang 'kecil anak' mereka semua orang kanan PKR yang menjilat ANuwar sewaktu masa dahulu. Sekarang mereka makin kenal siapa tu Anuwar dan tida terpedaya lagi dengan lakonan ANuwar..

Ramai yang mengaku bahawa mereka sebelum ini tertipu dengan karimatik Anuwar.. dari luar ANuwar memang nampak hebat tetapi sebenarnya ANuwar aljuburi hanya pemimpin yang banyak bercakap dan pandai berlakon semata-mata... tapi tak reti buat kerja... apatah lagi beliau bukanlah pemimpin yang baik.. Bukti jelas ialah apabila ramai pemimpin PKR yang tinggalkan parti tersebut..

PKR yang tinggal kini hanya pencacai ANuwar Aljuburi yang mahu menjilat duit ANuwar... bukanlah pejuang yang sebenar... Wan Azizah pula umpama tunggul kayu... nama sahaja seorang presiden.. tapi makan gaji buta, apa kerja yang dibuat pun tak tahu... Cuba buktikan kerja yang signifikan oleh presiden Kayu ini...

Jika presiden tak berperanan, bagaimana organisasi hendak dihormati, mana satu ketua dalam PKR.. PKR parti bercelaru oleh yang dipimpin seorang pemimpin sahaja... yang memperjuangkan individu semata-mata..

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda