Khamis, April 01, 2010

Isu APCO bukti Pakatan Aljuburi amal perkauman!!


Terdapat sesuatu yang pelik terhadap isu APCO yang dimainkan oelj ALjuburi ini.. Dan lebih lagi lucu bila mereka mengaitkan kerajan dengan APCO.. tetapi tidak mengaitkan ANuwar dengan Yahudi!!!! Mereka menuduh UMNO tetapi mereka menyembunyikan fakta hubungan ANuwar dengan yahudi!!

Selain tu juga dalam isu APCO juga, Pakatan perlu menetapkan pendiriannya samada mereka mangamalkan perkauman ataupun tidak!!

Pakatan mengatakan bahawa mereka tidak mengamalkan perkauman.. tetapi apakah yang dinamakan tindakan mereka ini.. tindakan mereka mempersoalkan Israel sama juga seperti mereka mengamalkan perkauman.. sebab perkauman tidak patut ada perbezaan!

Apakah makna perkauman yang diamalkan oleh Pakatan Aljuburi.. adakah tentangan terhadap APCO kerana ianya ada kaitan (sebagaimana dakwaan) dengan yahudi / Israel!!

"Setiausaha Pemuda PKR Syed Mikael Rizal Aidid menggesa polis agar segera menjalankan siasatan berhubung dakwaan bahawa kempen 1Malaysia dikaitkan dengan Apco dan rejim Israel."

Ini bermakna Pakatan juga mengamalkan perbezaan kaum.. jadi Pakatan juga perlu tetapkan pendirian!!.. jika mereka tidak mengamalkan perkauman , maka mereka sepatutnya menerima Israel dan Yahudi..

Bukan setakat itu mereka patut benarkan Yahudi dan Israel menyertai Pakatan!! jika mereka tidak amalkan perkauman!!

ANUwar perlu dicabar untuk menetapkan pendirian beliau terhadap Israel dan yahudi!!!! jika beliau benar-benar menentang Israel dan Yahudi beliau perlu menjelaskan kepada media antarabangsa dan membidas tokoh-tokoh yahudi!!!

Adakah ANuwar berani menentang Paul Wolfowitz, Vin Webber, Madeline Albright, Algore!!.. kita cabar ANuwar membidas hubungan beliau dengan tokoh-tokoh ini...

Janganlah ANuwar mendakwa konon UMNO ada kaitan dengan Israel, sedangkan beliaulah sebenarnya yang ada hubungan intim dengan Israel dan Yahudi!!!.

Oleh itu rakyat Malaysia perlu mencabar ANuwar dan pakatan Aljuburi supaya menyatakan pendiriannya terhadap Israel dan Yahudi... dan buktikan mereka tidak mengamalkan perkauman!!

5 ulasan:

Unknown berkata...

Saya terkejut membaca ungkapan 'al juburi' yang bermakna lubang sesalur pengeluaran najis di blog Aspirasi Bangsa yang secara umumnya saya rasakan dari pendirian pelajar di institusi pengajian tinggi (maaf jika silap)

Isu yang lain tidak saya teruskan bacaannya kerana sudah maklum kesukaran untuk berada di tengah pembiasan laporan media arus perdana yang tidak upaya menerima status pembangkang dalam amalan demokrasi.
Lantas apabila wujud penolakan untuk dilihat pemimpin kerajaan sebagai teladan di manakah kesalahan wajar disanggakan?

Bagaimana perluasan Parlimen berstatus dunia mahu dizahirkan menerusi perikatan negara-negara Komenwel yang dilihat berlaku pradigma baru di minda tatkala ungkapan 'aljuburi' dilihat disinonimkan pada batang tubuh salah seorang yang upaya dilihat sebagai pemimpin bangsa kita?

Kerana ini saya tidak membaca surat khabar arus perdana malah juga berusaha tidak mengikuti paparan media eletronik arus perdana dan kini sedang disalurkan pula untuk bersemangatkan 46.

Pasarana-pasarana diri tidak akan terbuka apabila keterlaluan mahu diri dimonopoli.
Kita tidak perlu terlalu terikut dengan kehendak politik negara luar khususnya Amerika sebagai contoh.

Aspirasi berkata...

Ungkapan ini memang sinonim dengan DSAI... dan ungkapan ini dimulakan oleh Mat Sabu dan sekarang dipopularkan oleh ramai rakyat malaysia...

Detguaq berkata...

Silap kita juga aspirasi, jika terma AlJuburi tu hanya di guna pakai oleh pemimpin PISs, maka nampak begitu tinggi sekali nilai sateranya, tetapi di sebabkan kita juga ambil pakai nama JOLOKAN tu, maka rejuklah mereka dan setelah sekian lama barulah orang-orang sepeti thanaif yang naif itu jadi terkejut...errr terkejut BERUK ke?

Dan nyatalah thanaif yang naif ini juga sebenarnya tidak dapat menerima status penyokong dalam amalan demokraasi bila hanya mengharaprujuk kepada online news yang saarat dengan iklan ubat perangsang sex...tu yang isteri sakit bisul pun nak di 'bius'nya juga....

Tok Dalang Moden berkata...

Sedangkan, Anwarlah yang ada banyak sokongan Barat sana kan..?
Orang puteh tu pulak ramai sekongkol Yahudi..?

Apahal pulak 1Malaysia dikaitkan dengan Yahudi sana..?
Cehh..

en kordi's blog (sini)

ofekenofee berkata...

Isu ini disentuh dalam Parlimen,maka wajar PM dan Menteri KDN jawab di Parlimen...
Ramai rakyat yang tidak faham asas ini...

Kongsi Link Anda