Isnin, Oktober 25, 2010

Calon tak laku taruhan PKR


Ansari Abdullah,56, diumumkan oleh Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Pakatan Rakyat kononya untuk menggalas tugas besar dalam Pilihanraya Kecil P185 Batu Sapi.

Menurut Anwar Ansari dipilih kerana merupakan seorang peguam yang banyak membela kes-kes tanah di Sabah.

Ansari telah beberapa kali masuk bertanding baik DUN mahupun Parlimen sejak zaman Berjaya lagi, namun satu kalipun tidak pernah menang.

Pada PRU-12, dia mencuba nasib di Tuaran baik negeri mahupun Parlimen, namun tidak mampu bersaingpun dengan calon-calon BN.

Kini mencuba nasib di rantau orang, ini lah petanda, bahawa PKR ketandusan pemimpin yang boleh dijadikan sebagai calon.

Pemimpin PKR asal Sandakan, yang juga Pengerusi PKR Negeri Encik Thamrin Zaini diketepikan, menunjukkan walaupun Thamrin sebagai pengerusi parti peringkat negeri, namun Anwar merasakan kepimpinannya tidak dapat dihandalkan.

Pemilihan Ansari yang berasal dari luar Sandakan menunjukkan, bahawa PKR atau PR sebenarnya tidak serius bertanding di PRK kali ini. Mereka meletakkan calon hanya untuk mendapatkan undi simpatisan PKR, agar supaya memberi peluang kepada Persiden SAPP Datuk Yong Teck Lee.

Dengan pemilihan Ansari Abdullah, yang nyata kini persaingan untuk kerusi P-185 Batu Sapi hanya terletak pada calon BN Datin Linda Tsen Thau Lin dan Datuk Yong Teck Lee.

Datuk Yong sudah tentu mengharapkan sokongan kaum cina, untuk bersaing dengan BN yang mendapat sokongan bumiputera dan sebahagian kecil kaum cina.

Melalui percaturan Yong, dia hanya memerlukan sejumlah 1,000 undi bumiputera untuk menang. Melalui pencalonan Ansari, sudah tentu kaum cina akan memberi undi kepada Yong Teck Lee. Sentimen kaum cina Sandakan, sangat berbeza dengan sentimen kaum cina Semenanjung; di sini lah kemungkinan kelebihan Yong Teck Lee.

Berasaskan perkembangan semasa ini, Datuk Musa Aman sebagai Pengarah Pilihan Raya PRK Batu Sapi mempunyai tugas yang sangat berat untuk mendapatkan undi kaum cina. Peranan parti LDP, MCA dan Gerakan tidak akan banyak membantu.

Namun kerana calon BN merupakan calon yang mempunyai jalinan dan net working dengan para pengundi kaum cina, serta mengenang perkhidmatan mendiang suaminya sebagai MP 2 penggal, maka keadaan inilah yang memberinya kelebihan di banding Yong Teck Lee.

BN diperkirakan akan berhadapan dengan isu-isu tanah yang akan dibangkitkan oleh pihak SAPP dan PKR.

Apapun, Datuk Musa, Tan Sri Pairin dan Datin Linda Tsen mempunyai kaedahnya tersendiri untuk memenangi PRK kali ini.

Dipetik dari blog : apa yang tersirat

2 ulasan:

Hashim berkata...

Kesian calon BN IQ rendah...penyokong lagi rendah...jangan susah ni aku nak bagi IQ test.

Atas nasihat kawan, Sifool disuruh ke hospital Besar utuk periksa lubang jubor. Oleh kerana Sifool ni bangang dan bingai, dia pergi Hospital Puswi disangka Hospital Puswi tu sama dgn Hospital Besar kerana kedudukannya yg berdekatan. Maka 4 doktor telah memeriksa lubang jubor sifool.

Doktor A ( Hospital Puswi) : Lubang Jubor sifool masih ketat masih dara tiada kesan tusukan.


Kerana keliru, sifool kembali berjumpa kawan dia, setelah dinasihat selama 2 jam Sifool pergi Hospital Besar.

Doktor B : Jubor sifool dah barai, ada kesan air mani.

Doktor C : Jolok lubang jubor sifool ambil sampel DNA.

Doktor D : Ambil sampel dibahagian tubuh yang lain.

Soalan dia senang aje, tak payah fikir sape tibai sifool, kenapa sifool tak terus ke Hospital Besar, Aku tahu UMNgok tak mampu nak fikir...

Cuma soalan senang...antara keempat-empat doktor A, B, C dan D doktor yang mana dapat mandi kunyit ...kunyit yg tersembul setelah 2 hari tak berak.....senangkan.....

Awanama berkata...

AKU COPY PASTELAH YA, DARI BLOG LAIN, SEBAB KAU TULIS BENDA YANG SAMA KAT BLOG THE UNSPINNERS ...

Salah tu Hashim, yang rendah IQ ialah kau dan puak puak kau. Sepatutnya, dialog tu macam ni...

Saiful: Doktor, saya diliwat oleh seorang personaliti berprofil tinggi... dia memang selalu meliwat orang, tapi kali ini saya jadi mangsanya.

Doktor A di Pusrawi: Saya ni bukan doktor pakar, saya tak pernah periksa orang meliwat dan diliwat, meh sini, saya nak tengok jubor awak. Ehhh, tak de apa apa, tapi tak pelah, awak pergi ke HKL, sana ada banyak doktor pakar, saya ni samdol, saya boleh cek kalau encik saiful demam ke batuk ke...

Doktor B di HKL : Saya akan panggil doktor pakar lain ya, dan saya akan lakukan pemeriksaan yang telus dan teliti, dan gambar encik saiful akan diambil. Ada masalah dengan cara ini?

Saiful: tiada, silakan.

Doktor-doktor pakar B, C DAN D:
Oh, kita ambil sampel, dan oh my god, memang ada air mani lah.... tapi kena buat DNA dulu....Encik saiful, sementelaah saya ni dah jadi doktor pakar, melalui luaran sahaja saya dah tau dah, ini adalah air mani... errr, konek siapa yang masuk ni?

Saiful: Konek Anwar Ibrahim, alaaa, yang pucat lesi lari ke kedutaan Turki tu...

Doktor B, C DAN D (serentak): Hmm, patutlah, si bacul pengecut tu...

tak pelah encik saiful, lepasa kita buat dna, kita akan jadikan barang bukti. errr, dah berapa kali kena liwat oleh jantan sial tu encik saiful?

Saiful: dah berkali kali doktor, tak silap saya 8 kali, memang sial jantan tu, bini dia ada, jubor saya jugak yang dia nak tenyeh.

Dah dialog seterusnya, kita akan dengar di HOTEL 6 BINTANG DI SUNGAI BULOH...

OKAY HASHIM, MACAM TULAH BARU BETUL DIALOG NYA.... EERRR HASYIM, NAK TANYA SIKIT, MACAMANA AIR MANI NUAR BOLEH ADA KAT JUBOR SAIFUL? APA? JIJAH LETAK? KE KAU YANG LETAK, LEPAS KAU KENA LIWAT, KAU AMBIL SIKIT DAN LETAK KAT JUBOR SAIFUL... OHHH, ITU MACAM KA...?

October 26, 2010 12:16:00 AM GMT+08:00
Anonymous said...
Sambung dialog anon tadi...

Bukan doktor HKL yang dapat kunyit tu, doktor pusrawi lah bodoh, sebab dia yang pertama cek... oleh kerana dia tu doktor bangang macam pencacai pkr dan pas, dia tengok luaran je, patutnya dia cek luar dalam, macam orang kena rogol lah, setakat luar je, macamana nak tau bodoh!

Najis akan keluar kalau otak kita kata kita nak keluarkan najis, atau kita dalam keadaan tertentu yang dia keluar sendiri, biasanya dalam pemeriksaan, dan kalau kita bagitau otak kita, tak nak berak, kita tak boleh berak bodoh, kecuali kalau memang nak terberak.

Saya ialah seorang doktor pakar, dan saya tau air mani tak boleh ambil dan masukkan dalam jubor, sebab jubor tu ada bahagian bahagiannya... mana boleh letak sampai hujung bongok! kecuali jantan pengecut tu kasi shoot! atau kau ambil picagari dan shoot, ni bukan cerita dongeng, cakap ikut otak lah... buat malu je, nak berhujah tapi tak reti...

Inilah IQ pencacai PKR.... memalu dan memualkan...

Air mani boleh duduk situ selama ia tidak dikeluarkan... orangmati pun ada DNA (outter dna), inikan pula orang hidup..... alahai.... nak tegakkan benang basah tapi tak reti nak berhujah!

Kongsi Link Anda