Isnin, April 13, 2009

Amaran kepada komponen : 'Jumpa PM kalau tidak puas hati' Muhyiddin

Era bercakap secara terbuka oleh sesetengah pemimpin komponen mungkin sudah berakhir, semuanya patut dibincang secara tertutup untuk kebaikan rumah tanggga sendiri.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, meminta pemimpin parti komponen Barisan Nasional yang mempunyai sebarang masalah mengenai pelantikan wakil mereka dalam pentadbiran baru supaya bertemu dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan bukannya meluahkannya secara terbuka.

Beliau berkata, perkara seumpama itu tidak seharusnya dibincang secara terbuka kerana mereka perlu menghormati Perdana Menteri yang mempunyai kuasa memilih menteri.

"Jadi apa-apa perkara yang tak disenangi, eloklah jumpa dengan PM sendiri dan tak perlu buat kenyataan di luar.

"Kita harus beri peluang kepada jemaah menteri yang dipilih dan mereka juga sudah mengangkat sumpah pun untuk jalan tugas," katanya selepas menyerahkan tugas sebagai Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri kepada Datuk Mustapa Mohamed di sini, hari ini.

Beliau diminta mengulas laporan kononnya seorang pemimpin MIC mahu supaya parti itu menarik wakil parti berkenaan daripada pentadbiran kerajaan kerana tidak berpuas hati MIC tidak diberikan portfolio Kerja Raya.

Namun, Timbalan Presiden MIC, Datuk G Palanivel dilaporkan berkata, bahawa MIC tidak pernah mengadakan mesyuarat berhubung perkara itu.

Muhyiddin berkata, bahawa dalam BN, semua pihak perlu menghormati bidang kuasa Perdana Menteri.

Mengenai pembaharuan dalam BN yang perlu dilaksanakan sebagaimana dilakukan oleh Umno, Muhyiddin berkata, beliau juga dimaklumkan parti komponen sedang melaksanakan perkara yang sama untuk memperkukuhkan parti masing-masing.

"Saya kira (pembaharuan) sudah dimulakan tapi momentum tu belum dapat dilihat. Sebab itu saya katakan masih peringkat awal kerana kita baru saja menghadapi pilihan raya dan membentuk kerajaan.

"Bila parti sudah kukuh, BN akan bertambah kukuh," katanya.

Hadir sama pada majlis itu ialah dua Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Dr Mahathir dan Datuk Jacob Dungau Sagan. - Bernama

4 ulasan:

GOMO berkata...

SALAM BRO...
DEPA NI MAKIN LAMA MAKIN MEROYAN NAKKAN SEGALANYA...
APA BANGSA DEPA NI LAH YANG TAK SEDAR DI UNTUNG. MALAH KEKALAHAN PADA PRU KE 12 DAN PILIHANRAYA KECIL INI JUGA PUN ADALAH BERPUNCA DARI DEPA.

HARAMJADAH BETUL DEPA NI.

AnakPas berkata...

jangan dilayan dengan ugutan-ugutan..serupa je ..lagi teruk nanti adale..mana ada boleh puaskan hati semua..

bungaraya berkata...

Inilah yang sangat membimbangkan saya. Bantuan kaum India teruatam MIC dalam Prk Bkt Selambau sangat mengencewakan. Kekalahan BN adalah akibat dari tidak menyokongkan kaum india dan cina. Tiba-tiba nak kerusi lebih dalam kabinet. Masuk akaikah????Kalau macam ni lebih elok jika PAS dan UMNO serta PBS dan parti-parti bumi diSabah dan Sarawak menubuhkan komponen parti untuk memerintah negara. Kita tinggalkan parti yang berasaskan kaum asal pendatang ini. Dah lebih nampaknya mereka ni.

rahman,ahchong,muniandy berkata...

ORANG CINA CUMA MEMIKIRKAN BAGAIMANAKAH HENDAH MENGAMBIL TANAH MELAYU , MENGUASAI EKONOMI DAN POLITIK UNTUK MENJADIKAN ORANG MELAYU BANGSAT DINEGERI SENDIRI,ORANG MELAYULAH (umno) YANG SENTIASA MELAUNGKAN MACAM-MACAM ISU UNTUK MENARIK HATI ORANG CINA TETAPI KAUM CINA TIDAK SAMA SEKALI.(LIHAT KOMEN BLOGGER CINA).PEDIS JIKA KITA MEMBACANYA.jIKA CINA SUDAH AMBIL NEGARA INI BARULAH MELAYU(PAS)SEDAR,NAK BERKONGSI KUASA DENGAN iNDIA JAUH PANGGANG DARI API(LIHATLAH MODEL NEGARA INDIA ITU SENDIRI-).KERANA PEMIKIRAN MELAYU YANG SENTIASA NAK AMBIL HATI BANGSA LAINLAH KEWARGANEGARAAN DIBERI DAN HAK UNDI.kALAU JADI MACAM SINGAPURA BARULAH PADAN MUKA DENGAN MELAYU(PAS).MODEL NEGARA ORANG CINA IALAH SINGAPURA DAN NEGARA CINA ITU SENDIRI.ORANG CINA CUKUP BIJAK MENGGUNAKAN KUASA DAN BERSATU APABILA KUASA MELAYU MENGUGAT MEREKA.DIDALAM ASIA TENGGARA ORANG TANAH MELAYULAH YANG PALING BODOH SEKALI KERANA KEBODOHAN MEREKALAH TANAH MELAYU DIJAJAH OLEH PENJAJAH SELAMA 400 TAHUN.KEBODOHAN ITU MASIH LAGI DIWARISI OLEH MELAYU HARI INI .APA YANG MELAYU ADA..BANDAR CINA..DAN SEMUA CINA DARI PERNIAGAAN MULTIMILLION SEHINGGALAH JUAL "KACANG PUTIH".MELAYU ADA APA..POLITIK DAN "TELUR DUA BIJI"ITUPUN TIDAH MAHU BERSATU PADA SAAT -SAAT GENTING .dUA BUKIT TUMPAS MAINAN KEBIJAKSANAAN POLITIK ORANG CIA.mELAYU TEOUK TANGAN .CINA MAKAN AYAM BERSAMA HINDU MABUK TODI.

Kongsi Link Anda