Ahad, Oktober 25, 2009

Rakyat jangan tertipu - PAS hanya mahu perhatian media

Nik Aziz sekali lagi menggamatkan politik semasa negara. Tiba-tiba muncul pulak idea nak buat muktamar khas pas untuk menyelesaikan masalah beberapa kerat pemimpin dalam pas termasuk presiden.

Utusan semalam menimbulkan persoalan kemungkinan siapakah dalang di sebalik idea EGM Pas ni.. namun Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menafikan gesaannya agar kepimpinan Pas dibersihkan daripada golongan prokerajaan perpaduan didalangi oleh pihak yang berkepentingan.

"Nik Abdul Aziz menamakan tiga pemimpin yang perlu 'dibersihkan' iaitu Timbalan Presiden, Nasharuddin Mat Isa; Setiausaha Agung, Datuk Mustafa Ali dan Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hassan Ali.

Laporan media itu turut merujuk kepada kenyataan melalui blognya kelmarin yang dibuat setelah meneliti tulisan seorang pensyarah dan mendengar pandangan rombongan penyokong parti dari Sabah dan Sarawak yang mencemaskannya."

Ada juga yang menyokong dan ada juga yang menentang idea Nik Aziz apatah lagi kesan Muktamar khas ini akan menjadikan PAS berpecah dan terus lemah...

Namun ini semua hanyalah tindakan terdesak PAS yang mahukan sensasi media massa semata-mata apatah lagi setelah kekalahan Bagan Pinang. PAS selepas kekalahan di Bagan Pinang dilihat agak tenggelam, dan kekalahan tersebut membuat ahli dan penyokong PAS kelam kabut akibat penolakan kaum bukan Melayu terhadap PAS.

PAS mahukan sensasi media kerana mahu kembalikan keyakinan di kalangan penyokong dan ahlinya... walaupun terpaksa membuat cerita EGM... sebab itu presiden dan beberapa ketul pemimpin mereka hanya berdiam diri.

Rakyat jangan tertipu lagi dengan PAS sebagaimana isu kerajaan perpaduan dahulu... bagaimana ianya dijadikan polemik semata-mata tanpa respon presiden... dan kali ini kejadian sama berlaku...

1 ulasan:

Mohd berkata...

Apa sudah jadi ni ya habibi ya maulana?

Nik Aziz mahu Jawatan President & Naib President digantikan?

Apsal Tak buat parti baru je taruk president baru dan naib president baru.

Kongsi Link Anda