Isnin, Oktober 18, 2010

Lagi EXCO PKR menipu rakyat!!!

Terlajak perahu boleh berundur, terlajak kata buruk padahnya... kalau ikut pepatah di atas maksudnya cakap secara tak sengaja... tapi bagi kes EXCO PKR ni lain sikit.. sebab dia 'bapak penipu' maksudnya dia cakap tapi tujuannya untuk tipu rakyat [klik sini]..

Penduduk Ladang Coalfields mengadakan protes berhubung isu pampasan yang gagal diselesaikan oleh kerajaan negeri di Kuala Selangor, semalam.


Hal ini tidak mengejutkan bila pemimpin PKR menipu Rakyat.. sebab hal ini bukan sekalu berlaku.. tetapi dah banyak kali berlaku.. bukan setakat EXCO, MB, Ketua Umum PKR kesemuanya pernah menipu rakyat.. siapa tidak kenal Aljuburi menipu rakyat semasa isu Kg Pauh.. janji untuk diselematkan kg tersebut bila Pakatan berkuasa.. akhirnya dila Pakatan dapat kuasa penduduk KG pauh tetap dilayan macam binatang... janji tinggal janji.. bila rakyat cari pemimpin dipejabat... pejabat dikunci.. Ketau Menteri DAP lari takut nak bertemu rakyat...

kali ini kesnya ialah si EXCO PKR Selangor..dakwaan Xavier bahawa pihak pemaju yang membina kawasan perumahan dan perniagaan di ladang tersebut telah bersetuju membayar pampasan RM30,000 kepada setiap keluarga adalah tidak benar...

Kenyataan Exco Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin itu disiarkan di muka surat 15, akhbar SelangorKini edisi pertama Oktober.

Kata pekerja ladanag tersebut.. mana hitam putihnya (bukti).. kes tuntutan pampasan tersebut masih lagi dalam proses perbicaraan di mahkamah... kenapa tidak berjumpa dengan keluarga mereka.. takut ke? sebab dah bodohkan mereka..

''Saya rasa Xavier hanya mahu memperbodohkan rakyat dengan mengumumkan perkara yang tidak benar sedangkan kami masih lagi di ladang ini dan hidup 'kais pagi makan pagi' kerana tidak lagi bekerja.

Seorang lagi pekerja berkata, Xavier pernah berjanji akan membantu mendapatkan empat hektar tanah daripada pihak pengurusan ladang bagi membina rumah teres tiga bilik untuk mereka dan keluarga memandangkan mereka telah bekerja di situ sejak tiga generasi.

''Dia cakap begitu ketika perjumpaan bersama kami yang turut dihadiri pihak media pada 16 Jun 2009.

''Bagaimanapun sebulan kemudian dia datang lagi kepada kami dan memberitahu tanah empat hektar itu akan digunakan untuk membina asrama, yang kita tidak tahu untuk siapa.

Moral of the story... Rakyat hanya dilayan macam anjing dan diperbodohkan oleh PKR demi undi semata-mata.. no undi hilanglah mereka....

1 ulasan:

Awanama berkata...

aljuburi walkondomi adalah gelaran baru utk anwar ibrahim!

Kongsi Link Anda