Rabu, Januari 19, 2011

PRK Tenang : Sah!!! anak tempatan menjadi calon BN

BN telah mengumumkan calon muda dan berwibawa berumur 39 tahun, seorang profesional yang sebelum ini bertugas sebagai penolong pegawai daerah  (ADO) di Rengit...

Mohd Azhar bin Ibrahim, orang muda, berpendidikan dengan lulusan luar negara dan tokoh disegani di sekitar Labis menjadi calon pilihan BN. Apatah lagi bukan mudah, walaupun sekarang selesa sebagai ADO, dengan jawatan dan gaji yang baik, namun sanggup letak jawatan demi untuk rakyat Tenang, perjuangan demi agama, bangsa dan negara tetap didahulukan. Inilah semangat yang orang muda patut tunjukkan.. sirih pulang ke ganggang!!!

Mungkin inilah yang diwarisi daripada bapanya, Beliau yang merupakan anak kepada tok penghulu Ibrahim seorang tokoh politik UMNO dan Barisan Nasional yang pernah menjadi wakil rakyat lewat 80an dulu. Bapa beliau merupakan seorang yang dihormati dan disegani.

Lawan beliau ialah bukan anak tempatan, berasal dari Ledang. Seorang bekas guru yang meletak jawatan 24 jam kerana kemaruk nak menjadi calon PAS. Dahlah bekas guru, tak reti bersyukur, makan gaji, dapat elaun itu dan ini.. kalau bonus dapat sikit.. siap maki hamun lagi...memang inilah dia perangai orang PAS...

BN memilih calon yang tepat untuk berhadapan calon PAS.. orang muda lawan orang muda dan anak tempatan lawan bukan anak tempatan..

4 ulasan:

Penditakainsingkat berkata...

Salam Tuan,
mohon link ke blog tuan.
blog tuan sudah saya link.
T kasih

Laksamana Bentan berkata...

Pertemuan anak tempatan dan bukan anak tempatan sangat menarik.

Pertemuan kakitangan kerajaan yang meneruskan kecemerlangan dengan kakitangan kerajaan yang membawa hasutan kebencian Pas, PKR dan DAP.

Sangat menarik!

Panglima Perang Cyber berkata...

biasa calon tempatan akan jadi pilihan.

lebih lebih lagi lelaki yang dilihat fizikal dan mental lebih kuat berbanding wanita.


harap pilihan tepat ini disukai rakyat Insya Allah !!!

AkuOrangKerajaan berkata...

Betul..betul.. guru sekolah ( 80% ) aku pun mcm tu. Dpt gaji.. elaun... tapi hentam kerajaan. Bonus tak dpt.. hentam kerajaan. Bonus dpt pun hentam kerajaan. Bila tgk surat khabar, klu keluar berita rosmah mmg meluap lah ke"jaki"an org2 kerja dengan kerajaan tapi hentam kerajaan.

Kongsi Link Anda