Selasa, November 24, 2009

KERAjaan PKR Selangor 'Flip Flop'

http://3.bp.blogspot.com/_nskORZt1JP0/SnRSvUQTBRI/AAAAAAAAAss/8FICGyrv3L4/s400/Khalis+idiot1.JPG

Beberapa hari lepas Tan Sri Khalid Ibrahim mengatakan akan mendedahkan laporan mengenai runtuhan tanah di Bukit Antarabangsa..

Namun semalam Khalid Ibrahim membatalkan hasratnya menerbitkan dokumen sulit laporan tragedi tanah runtuh di Bukit Antarabangsa tahun lalu setelah kerajaan persekutuan membantahnya.

Sekali lagi Khalid Ibrahim sengaja nak 'framing' kerajaan persekutan mengenai kewajaran tindakan beliau untuk mendedahkan laporan tersebut. Kerana Khalid gagap sepatutnya mengetahui bahawa laporan tersebut diklafikasikan sebagai rahsia dan tidak boleh didedahkan jika tiada kebenaran jemaah menteri.

Jadi tindakan khalid gagap hanyalah untuk populariti politik semata-mata. Jadi jika Khalid gagap nak popular sangat dedahkan sahaja laporan tersebut apatah lagi beliau mengatakan "Setelah membaca laporan tersebut, kerajaan negeri percaya ia tidak bersifat prejudis kepada kepentingan dan keselamatan negara," kata Abdul Khalid lagi.
Sebaliknya, pendedahan kandungan laporan boleh menjaga kepentingan dan keselamatan orang ramai.

Jadi atas kononnya atas dasar moral jadi kita perlu cabar Khalid Ibrahim dedahkan sahaja laporan tersebut, nak buat apa takut kepada jemaah menteri!!

Sebab itu kita mengatakan kerajaan PKR Flip Flop sebab keputusan sekejap boleh dan tidak boleh di buat KERAjaan PKR Selangor... bukanlah kerajaan pusat.....

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda