Sabtu, Mac 20, 2010

Bila katak menyalaK!!!....Tak habis-habis Pemimpin Lompat Katak, Zaid Ibrahim dari Pakatan Aljuburi yang dulu dapat berjuta-juta projek kerajaan nak menyalak tenatng royalti...

Kali ini Pemimpin Lompat Katak, Zaid Ibrahim mencabar kerajaan mempamerkan perjanjian royalti minyak antara Petronas dan kerajaan-kerajaan negeri kepada umum supaya rakyat dapat menilainya sendiri.

“Tuan-tuan pernah lihat perjanjian tersebut? Kenapa perjanjian tiga mukasurat itu tidak boleh dipamerkan kepada umum? Kenapa? Kerana mereka hendak tipu,” katanya.

Isu pemberian royalti minyak kepada Kelantan hangat kembali baru-baru ini apabila dua gabungan NGO daripada Kelantan dan Terengganu mahu menyerahkan memorandum tuntutan mereka kepada Yang di-Pertuan Agung hari ini.


APa yang dihairankan dengan cabaran pemimpin si katak ini.. sampai sekarang kerajaan kelatan tak pun menyaman kerajaan Persekutuan tentang duit royalti ini... aiii.. takut ke...

Sedangkan Usul agar Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kelantan bagi pihak Negeri Kelantan memikirkan tindakan-tindakan yang sesuai termasuklah tindakan mahkamah bagi memastikan Akta Pembangunan Petroleum 1974 dipatuhi disokong pada 1 Mac lalu oleh sidang DUN Kelantan... dah nak sebulan dah..

Bukan sebulan.. tapi dah bertahun kata nak saman, sebab sebelum sidang DUN, kata nak saman tapi tak saman pun..

Hakikatnya pakatan ALjuburi ini hanya mempolitikkan isu wang Ihsan dan bukan sangat nak membela rakyat kelantan... Justeru itu, isu wang ihsan hanyalah mainan politik..

Kepada Zaid sikatak lompat.. tak payahlah nak menyalak... awak tu katak... menyalak macam mana pun tetap katak..

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda