Popular Today

Ahad, April 13, 2014

Remaja kini semakin berani tunjuk gambar berahi di laman sosial!!

Kalau dilihat dari gambar-gambar ini, memang sudah cukup menggambarkan bahawa remaja masa kini yang lebih berani menunjukkan perlakuan tidak senonoh kepada orang ramai terutama sekali apabila mereka memuatnaik gambar di dalam laman sosial. Seperti yang kita tahu rata-rata penduduk Di Malaysia ini mempunyaiakaun laman sosial, dengan sekali tekan sahaja semua gambar tadi boleh tersebar. Semuanya hanya di hujung jari.


Bukan nak mengaibkan atau memalukan sesiapa tetapi untuk peringatan semua pihak terutama remaja kerana perkara ini tidak dipandang dengan lebih serius. Kebanyakkan orang akan berkata "biarlah, dosa masing-masing tanggung" tetapi harus diingat gejala ini boleh merebak dan mungkin akan terkena tempias saudara mara, adik - beradik, anak kita nanti jika tidak dicegah dari sekarang walaupun gejala ini sekarang ini boleh dikategorikan tahap bahaya. 

Cuba kita lihat dan nilai mana letaknya moral dan persaan malu remaja sekarang ini. Adakah didikan agama yang diajar di sekolah mahupun di rumah tidak cukup? Ataupun undang-undang baru yang lebih ketat perlu diperkenalkan.

Dibawah ini beberapa keping gambar remaja yang berkelakuan tidak senonoh yang di muatnaik denga rasa bangga dalam laman sosial masing-masing. 

Sumber : blog perihal negara

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda