Ahad, Mei 11, 2014

Pemilihan PKR PANAS!! Pengundi hantu di cabang Subang!!

Pemilihan PKR adalah yang terburuk dlm sejarah Malaysia.. pengundi hantu, gaduh, blackout, penipuan kertas undi, rasuah dan macam-macam lagi..

terbaru di Selangor Pemilihan Cabang subang dibatalkan.. hebatkan!!

Antara sebab batal ialah Nama ahli tiada dalam senarai, pengundi hantu, pengundi tiada kad pengenalan, kertas undi diberi lebih daripada satu, pengundi lebih umur mengundi calon AMK dan terdapat kertas kempen calon YB Sivarasa di atas meja memangkah kertas undi.

Tengok pemilihan PKR nampak macam mengarut sangat.. tapi pelik ada juga yang menyokong PKR.. buta ke apa?? Tak nampak lg ke apa yg berlaku dlm PKR..

Di Cabang Klang, pemilihan PKR juga dibatalkan sebabnya - Senarai nama ahli yang disemak di bawah khemah tidak sama yang berada di dalam dewan.

Di Cabang Kota Raja pula.. Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) pada jam 5.00 petang memaklumkan bahawa terdapat satu peti undi telah dipecahkan.

Tidak sampai satu jam proses pengundian ditutup kira-kira pukul 5 petang ini, pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Kota Raja terpaksa dibatalkan apabila sekumpulan lelaki bertindak merampas peti undi dan melemparkannya ke lantai dewan pusat pengundian.

Pembatalan pengundian itu diumumkan kira-kira 4.30 petang ini oleh wakil petugas pemilihan parti itu.

Tindakan sekumpulan lelaki itu difahamkan dilakukan setelah tidak berpuas hati dengan proses pemilihan parti di cabang berkenaan yang mana sebelum itu mereka cuba merempuh masuk ke dalam dewan pengundian terbabit di Kompleks sukan MPK, Taman Seri Andalas namun dihalang oleh anggota Ikatan Relawan Rakyat (Rela) yang bertugas.

Bagaimanapun, akibat tidak berpuas hati dihalang masuk, kumpulan lelaki berkenaan kemudiannya bertindak memanjat pagar setinggi dua meter dan masuk ke dalam dewan berkenaan selain bertindak merampas peti undi dan melemparkan ke lantai dewan.

Selain itu, mereka juga bertindak menterbalikkan meja termasuk bungkusan makanan di luar dewan yang disediakan untuk para pengundi.

Ekoran kejadian itu, pasukan polis bergegas ke kawasan pengundian bagi mengawal keadaan

Ish.. jika inilah parti perintah Malaysia rasanya akan penipuan paling teruk dalam pilihanraya di Malaysia.. lihat sahaja lah pemilihan parti mereka.. hancur!!


berikut antara petikan berita tentang pemilihan PKR di Selangor..

 SHAH ALAM 11 Mei - Sebanyak sembilan cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Selangor terpaksa dibatalkan proses pemilihan berikutan protes di kalangan ahli serta calon yang bertanding terhadap perjalanannya yang didakwa tidak telus termasuk wujudnya unsur penipuan.

Setakat pukul 4.30 petang ini, sembilan cabang parti itu di negeri ini diumumkan dibatalkan antaranya melibatkan PKR cabang Kuala Selangor; Sabak Bernam; Kota Raja; Hulu Langat; Klang; Subang dan Sungai Besar -

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda