Ahad, Ogos 24, 2008

RAMLANG PORIGI AKAN BERCERAMAH UNTUK PKR DI BANDAR BARU PERDA

Terkini : Jam 7.45 mlm

DSAI telah sampai di Bandar Baru Perda jam 7.00 mlm tadi, beliau hanya singgah lebih kurang 3 minit sambil membuat kenyataan bahawa malam ini di Bandar Baru Perda, Bukit Mertajam PKR akan memanggil Imam Masjid Wilayah Persekutuan Ramlang Porigi untuk menyampaikan ceramah disini lebih kurang jam 9.00 malam. Ramlang Porigi ialah imam yang bertugas ketika Mohd Saiful Bukhari bersumpah baru-baru ini.

Kehadiran DSAI hanya disambut lebih kurang 50 orang sahaja.

Maksudnya dakwaan PKR bahawa Ramlang Porigi sebagai ahli UMNO kini tidak lagi berasas kerana jika beliau menyampaikan ceramah untuk PKR maka beliau ialah penyokong PKR. Walaupun ada yang menagatakan beliau telah dibayar PKR untuk berceramah bagi pihak PKR.

Namun kita akan menantikan kehadiran Imam Ramlang Porigi serta mendengar ceramah beliau nanti...

4 ulasan:

bukanimam berkata...

Lawak la kau ... lepas ni gulung tikar la UMNO.

TAIPINGMALI berkata...

Bukanimam

sila lawat blog saya. anda akan tahu siapa anwar sebenarnya

Aspirasi Bangsa berkata...

Bukan aku yang cakap... DSAI yang cakap tadi di Bandar Baru Perda jam 7.00 mlm dibangunan LHDN dia datang lebih kurang 3 minit je...

abe MIE berkata...

Anwar berketurunan Hindu?
mulutmelayu
Member

Posts: 65
Location: mountain view
Joined: 15.02.08
Posted on 23-08-2008 23:21
Bagi penduduk negeri Pulau Pinang semua mengetahui bahawa datuk sebelah bapa Anwar Ibrahim adalah hindu convert yang mengahwini perempuan Melayu. Datuknya dulu bekerja sebagai Hospital Atendant di Hospital Pulau Pinang dan tinggal di kuates atendan di Lines Road Pulau Pinang.

Bapanya, Pak Ibrahim selain kahwin dengan mak Anwar selepasnya pula berkahwin dengan orang gajinya (isteri kedua).

Jika anda datang ke Bukit Minyak (berdekatan kawasan perindustrian Bukit Minyak) anda akan dapat melihat sebuah istana di persimpangan tiga Kampung Bukit Minya kepunyaan adiknya, Marzukhi yang dibina semasa Anwar menjadi menjadi Timbalan Perdana Menteri.

Lain-lain abang dan adiknya Rani adalah bekas pegawai belia daerah di Butterworth tetapi semua adik beradiknya memasuki bidang perniagaan semasa Anwar menjadi TPM. Walau bagaimanapun terdapat seorang adiknya yang menjadi penagih dadah, mengutip barang-barang (terbuang!) di kampung Jalan Kilang Ubi, di mana terletaknya rumah Pak Brahim dulu.

Abang Anwar, Marzhuki adalah Pengerusi Jawatankuasa Qhariah Masjid Tok Kun Bawah. Jadi tidak hairanlah jika dalam khutbah Jumaat, khatib masjid ini membaca khutbah politik.

Sebagai contohnya, Jumaat 22 Ogos semalam, khatib mengutuk abis Kerajaan sekarang dengan mengatakan Kerjaan menganiayai rakyat. Kes mercedes turut dibangkitkan. Pujian yang melambung diberikan kepada Anwar Ibrahim (secara indirectly) dengan mengatakan pemimpin yang menjaga kepentingan dan kaum marhaen di Malaysia.

Kepada jemaah disgokkan bahawa Anwar Ibrahim difitnah untuk menghalang dia daripada menjadi PM.

Apapun dalam khutbahnya khatib masjid ini tidak pula menyentuh tentang sumpah.... smiley smiley smiley

Kongsi Link Anda