Jumaat, Mei 15, 2009

Pakatan Pembangkang semakin terdesak

wah!... nampaknya selepas 2 minggu aspirasi masuk dalam hutan (ada kursus la bro!).... macam-macam isu yang timbul....

Sebelum itu, pertama sekali Aspirasi mahu ucapkan Selamat menyambut ulangtahun UMNO ke 63.... Alhamdulillah.. walaupun banyak halangan dan cabaran UMNO masih mampu bertahan untuk mempertahankan hak nusa dan bangsa. Walau apa pun yang orang kata kepada UMNO... UMNO telah terbukti berjasa kepada semua warga negara Malaysia.

Mengenai Isu Perak pula, Pakatan Rakyat semakin terdesak untuk membubarkan DUN Perak. Mereka sememangnya mengetahui jika DUN tidak dibubarkan, dan jika Usul Undi tidak percaya di adakan, maka... dari segi jumlah kerusi Pakatan Rakyat akan tewas... sebab ini yang dilihat pada Sidang 7 Mei yang lalu. Itulah yang ditakuti oleh Pakatan Rakyat. Sebab itu mereka menyampah sangat apabila Tun Mahathir mengatakan tak perlu hendak bubarkan DUN Perak cuma perlu adakan sidang DUN sahaja untuk undi tidak percaya...

BN pula berkata bersedia bila-bila masa untuk bertanding di Perak.. itu pun jika Sultan Perak perkenan bubarkan DUN..... Dia sebenarnya bukanlah kecoh sangat nak bubarkan DUN, tetapi terdesak sangat untuk mempertahankan kuasa mereka.

Terkini, Sivakumar pula mula membuat semakan mahkamah untuk menentukan siapa Speaker yang sah... Semua ini menunjukkan Pakatan Pembangkang Perak sangat terdesak tidak diadakan undi tidak percaya.....

Jika boleh buat undi tidak percaya, jadi apa keperluan untuk membubarkan DUN...

10 ulasan:

nalapambu berkata...

Sekarang pencacai2 UMNO jangan sebok cerita hal orang lain.

Perbetulkan sahaja BN/UMNO yang sangat kecoh itu.

TPM kata masa sudah suntuk cuma ada lebih kurang dua tahun sahaja untuk pulihkan BN/UMNO.

Jika gagal dipulihkan dalam masa dua tahun, BN/UMNO akan berkubur pada PRU13 nanti.

Tanpa Nama berkata...

ya betulll ....mereka takut nak adakan persidangan DUN. kalau nizar betul2 ada sokongan datang la ke persidangan DUN. kenapa takut???

kalau nizar betul, kenapa takut..??? pengecut la nizar ni.

Tanpa Nama berkata...

salam..

ala,bro nalapambu,sabar je bro..

Puak2 ni kurang dapat info sampaikan undang2 pn xreti..adooiii..

Nizar takut?haha..ko silap fakta lagi bro..

Pilihanraya bukit gantang apa kes?haha..

Kalau berani minta zambry wat ceramah penerangan sikit, kita tengok berapa juta yang mai lembu2...hahaha..

Woit,awat kat atas tu tulis UMNO, melayu dan islam sehati sejiwa??

Islam di tempat ketiga daripada bangsa??addooii...

Kecelaruan lagi..

lalalalala...haitt...

aCe+ berkata...

untuk pengetahuan tuan punya blog, nizar sebagai menteri besaq, dia ada kuasa untuk membubarkan Dun kalau dia mahu, itu kuasa dia selagi diperkenankan sultan.so, xsalah dia nk bubarkan DUN. jgn tgk sblh pihak ja ble x. ok2. cuma tgk cmni, kalau anwar somehow berjaya pull 33 org ahli parlimen utk lompat parti masuk pakatan rakyat, n ahli parlimen pakatan lagi ramai dr Bn , igt najib nk dok diam n biaq diorang wat undi xpecaya, konpem dia akan bubarkan parlimen jugak,sama r ngn nizar. tu la, jgn tgk sblh pihak. bn pun bukan perfect sgt. pakatan pun xperfect. terdesak? mmg la terdesak, tapi still power ada kat tangan nizar, so dia legitly boleh bubarkan dun so biaq la kat dia. nasib r, dah BN kalah kat perak n Pakatan yg pegang perak lepas pilihan raya. nk wat cmna. power is influence okay. igt benda ni.

acai berkata...

yup betul klu dapat perkenan sultan arr..tapi agak2 anuar dlu klu dapat rampas kuasa masa 16 september dia nak bubarkan kan parlimen tak bile bn desak....kita tak bodohkan... lu pikir arrr sendiri beb.

Tanpa Nama berkata...

Silap le yop, MB x boleh mohon bubar dewan..kecuali telah diluluskan oleh dewan dan disokong oleh majoriti ADUn ye..than sultan sain je...

Tanpa Nama berkata...

Helo Penyokong Umno,

U orang pakai otak dan tanya diri sendiri--pakar pakar undang undang ada di sebelah mana--pembangkang kan.Jadi siapa lebih tahu tentang undang undang.Yang saya tahu Umno menggunakan polis dan Pemuda Umno celaka untuk ugut rakyat.Siapa yang terlibat dalam kerja kerja haram.Bekas ketua umno diktator Mahathir adalah ketua perompak kolar putih--mengikut kajian Stanley Morgan--beliau telah curi dan sia siakan duit RM300 bilion sepanjang diktaship beliau--21 tahun.Toyo pula telah curi duit rakyat Selangor beratus juta.Bekas MB Selangor Muhd telah ditangkap dengan 2.4 juta ringgit di Australia,Najib yang curi berbilion ringgit dalam pembelian kapal sukoi dan submarine mengarah Sirul dan Azilah membunuh Altantuya--boleh baca di Malaysia Today,Perompak AP Rafidah,Perogol kanak kanak Rahim Thamby,jutawan Khairy yang tak kerja--mana dapat juta juta untuk beli saham,ketua perompak polis Musa, yang beri kontrak sewa helikopter yang bernilai RM20 bilion kepada anaknya,perompak kayu balak Taib Mahmud,ketua anjing MACC-Ahmad yang mempunyai anak phidophile--yang telah kena tangkap di australia--jadi pakai otak dan tanya sendiri siapa yang terlibat dalam aktiviti Haram--u orang tak malu kah menyokong pemimpin haram ini--otak awak dekat bontot ah--tak boleh fikir secara rasional.Kenapa Transparency International telah letak status Malaysia ke 47 banding dengan Singapore--no 4--sebab orang yang dipertanggungjawapkan untuk memerintah negara curi duit rakyat--just simple as that--no need to be a rocket scientist to figure out.
Pasal DSAI tak payah cerita--tanya budak pun tahu ada conspiracy untuk bunuh karier politiknya. Sukma dan Munawar tidak pun buat laporan polis bahawa mereka telah di liwat--tetapi polis telah tangkap mereka dibawah ISA dan seksa mereka untuk menuduh DSAI liwat mereka. Azizan pula tidak diperiksa oleh doktor tetapi masih boleh dihukum oleh makhamah yang korup itu. Saiful pula telah diperiksa oleh doktor tetapi tidak ada kesan liwat--tetapi berani sumpah atas Al-Quran kerana duit. Ikut bos dia yang sumpah tak kenal Altantuya--tetapi baru baru ini telah tersebar di seanataro dunia berita Altantuya. Kalau beliau tidak terlibat kenapa ADCnya Musa Safri arah Azila dan Sirul jumpa Razak Baginda. Kalau makhamah impartial--kenapa tidak panggil Musa Safri untuk beri keterangan. Apa motif Azila dan Sirul bunuh Altantuya--kalau bukan wang. Dan siapa yang janji wang itu. Jadi apa nilainya bersumpah atas Al-Quran.Dalam kes Saiful--mereka kata ada bukti kukuh--tetapi tak berani bicara di hadapan Hakim Komathi--seorang hakim yang impartial--takut kalah. Tetapi konspirator mati mati mahu dengar kes tersebut di makhamah tinggi--supaya mereka boleh lantik seorang hakim yang korup seperti Augustine Paul. Kehakiman yang korup telah dibongkar dalam video Lingam. Jadi apa lagi hendak di kata. Pakai otak dan fikir secara rasional.
Pasal kedudukan MB Nizar, mahkamah tinggi telah putuskan, hanya "a vote of no confidence in the DUN" boleh singkirkan beliau dari jawatannya--sultan pun tidak ada kuasa untuk singkirkan beliau--penyokong No1 Umno--Mahathir pun telah bersetuju dengan keputusan itu--jadi tak payah cakap banyak--kalau anak jantan bubarkan DUN dan adakan pilihan raya--baru tahu rakyat mahu kerajaan dipimpin oleh siapa--jangan cakap buang duit saja--tapi perompak perompak Umno/BN boleh curi duit rakyat dalam scandal terkini--PKFTZ--RM12 billion
Anti Umno

Tanpa Nama berkata...

TAJUK POSTING NI SILAP. BIAR AKU BETULKAN :

BARISAN NASIONAL SEMAKIN TERSEDAK.....\\

ANON 10:34

WA caya sama lu.......bravo bro....telanjangkan UMNO habis-habisan

F@breezi0 berkata...

semua nak menyalahkan melayu kita ni...fikir la semua...orang cina n india mana....depa nak melaga-laga kan melayu...tak nampak lagi ke...bagi kita berpecah elah...fikir la ngok la korang seua ni....bukak la mata n fikiran serta minda tu..jangan sengalll

Tanpa Nama berkata...

ano yang ko sibuk2 nak buat pru dekat perak nie apasal?ko duduk sini ke?kalau x jangan banyak bunyi?rakyat perak pun tak melalut mcm kau,ingat korang jgn datang cnie buat kcu?ko ingat kami bodoh ker yang datang merusuh hari tu bukan kami ,entah dari mana datang punya orang ,datang tempat orang tak tahu adab buat kacau jer ,nak g kerja pun tak senang.x puas hati tunggu pru13 la.

Kongsi Link Anda