Khamis, Disember 31, 2009

Kerajaan negeri Kelantan diarah membayar Ganti rugi RM800 juta

Dalam kekalutan kepimpinan Nik Aziz Celako!x3, ditambah lagi dengan arahan membayar ganti rugi sebanyak RM 800 juta kepada syarikat pembalakan kerana melanggar beberapa perjanjian di antara kedua belah pihak sejak 45 tahun lalu.

Utusan Malaysia difahamkan menurut fakta kes, syarikat pembalakan itu memperoleh konsesi balak beratus ribu hektar di Hulu Kelantan.

Bagaimanapun keluasan asal dikurangkan kepada separuh tetapi masih mengekalkan perkongsian di antara kedua-dua pihak.

Masalah dipercayai timbul apabila kerajaan negeri didakwa melanggar perjanjian konsesi dengan tidak membenarkan syarikat itu menjalankan pembalakan di kawasan yang dimilikinya.

Ekoran daripada itu syarikat yang dikatakan milik bumiputera terbabit terpaksa menanggung kerugian besar selepas pelaburan bernilai jutaan ringgit termasuk pembinaan beberapa buah kilang kayu tidak dapat beroperasi.

.... hehehe... Kerajaan PAS Kelantan kaya boleh berbelanja sesuka hati... kalau gaji YB kelantan dah naik baru-baru ni... setakat bayar beberapa ratus juta apa salahnya.... apapun ianya tetap duit rakyat Kelantan!!!

Sumber : Utusan Malaysia

4 ulasan:

YANG GAMBI berkata...

Salam bro, patutlah Nik Aziz bersunguh-sungguh tuntut Royalty minyak, rupa-rupanya ada udang disebalik mee..............

C L J berkata...

Menarik gak. Sapa tokey tu. Kaya la dia.

shonzu berkata...

Perhh... RM 800 juta tu, boleh beli 16 buah enjin jet pemintas F-5E yang hilang hari itu.

Lepas ini, boleh diwujudkan satu tabung oleh rakyat Kelantan dan penyokong hamPAS untuk membayar ganti rugi tu. Tak pun, minta derma pada tauke2 besar dalam DAPig untuk langsaikan hutang tu.

Untuk penyokong hamPAS... Take Beer

Tanpa Nama berkata...

patut le bila Kerajaan Pusat nak salur wang ehsan terus kepada rakyat kelantan sebagai ganti royalti minyak nik ajis dan husam tentang habis-habisan.. rupa-rupanya kerajaan negeri kelantan lebih memerlukan duit tu daripada rakyat kelantan sendiri.. "hoi.. rakyat kelantan.. kalau nak duit.. cari duit lain le.. yang royalti minyak ni kerajaan negeri yg punye.. banyak hutang kena bayar ni.. tak paham ke.." begitulah kata2 kerajaan negeri kelantan (n. ajis & husam setan) kepada rakyat kelantan..

Kongsi Link Anda