Ahad, November 14, 2010

Gambar Nik Aziz di Hotel Mewah - Zuhud?


Mewahnya bilik penginapan Mursyidul Am PAS... 

Termenung atau terkenang saat hujung usia menjadi MB Kelantan ?


Nik Aziz dibantu dengan kerusi roda.

Membelakangi gambar ialah Timbalan Menteri MITI Datuk Mukhriz Mahathir


Pertama sekali kita teringat kisah tahun lepas di mana isu tajaan haji heboh diperkatakan. Ketika itu beliau menyatakan puak UMNO menghalang hasratnya menunaikan haji.

Tahun ini tidak ada lagi kecoh dan beliau telah pun selamat tiba di Mekah.

Sekali tengok berbeza sekali gaya hidup MB Kelantan selepas 20 tahun memegang Kerajaan. Dulu dikatakan zuhud dan enggan mendiami kediaman MB.


Tetapi sekali air bah sekali pantai berubah. Nik Aziz sudah lain 'gayanya' selepas lama memegang kuasa.

Bermewah tidak mengapa asal tidak riyak demi menunjukkan kehebatan kita dalam mencari harta dunia tanpa

 meninggalkan akhirat, tetapi adakah kata katanya kepada UMNO sama seperti apa yang dibuat sekarang ini?

Maka apa yang penting ialah senang untuk kita berkata-kata tetapi susah untuk praktikkan kata kata kita.



Selamat Menunaikan Haji kepada Mursyidul AM PAS dan kita mendoakan pintu hatinya akan terbuka untuk 

memisahkan diri dari 'tahaluf siyasi' yang difatwakan halal dengan DAP PKR.


Moga Allah memberi kejayaan kepada usaha kita semua. Amin dengan berkat Sayyidul Mursalin Saidina Muhammad s.a.w
 
Artikel asal dari Panglima Perang Cyber

4 ulasan:

Syburi Times berkata...

Salam,
mohon di link kedahtimes di http://syburi-times.blogspot.com/

TK.

Aspirasi berkata...

Salam tuan, terima kasih kerana mengujungi blog ini.. blog tuan telah dipautkan di bahagian 92 blog terhangat, widget sebelah kanan..

Bersama berjuang menetang kebatilan,..

Tanpa Nama berkata...

tua dah nicky ajis...berhenti la jadi mb..bg org lain plak...

Tanpa Nama berkata...

nanti dia balik tnya brapa kos dia habiskan pg haji?

kalu dh hotel mcm tu aku rasa paling kurang pun 30-40k.inikah zuhud?

Kongsi Link Anda