Isnin, September 15, 2014

Serban calon BN dipersoalkan oleh penceramah PAS!! #PengkalanKubor


Kadang-kadang kita pelik bila politik ini diamalkan secara melampau.. kadang-kadang sesuatu perkara yang rasanya tidak perlu dipertikaikan tetapi dipertaikaikan.

PAS kini habis-habisan menyerang calon BN.. daripada mempertikaikan dan memperlekehkan calon BN sebagai guru pondok.. beliau juga dipertikaikan mengenai pakaiannya.. serbannya juga diperlekeh..

kenapa sampai macam ini?

Bukankah memakai serban ini merupakan sesuatu yang mulia.. pakaian yang mengikut pakaian nabi..


وعن نافع عن ابن عمر قال: كان النبي صلى اللَّه عليه وآله وسلم إذا اعتم سدل عمامته بين كتفيه قال نافع: وكان ابن عمر يسدل عمامته بين كتفيه.“Adalah Nabi s.a.w. apabila memakai serban, baginda melepaskan ekor serbannya di antara dua bahunya”. Berkata Nafi’; Ibnu Umar apabila memakai serban, beliau melepas ekor serbannya antara dua bahunya (yakni kerana mengikuti perbuatan Nabi s.a.w.). (Riwayat Imam at-Tirmizi dengan sanad yang hasan)


Bila difikir balik.. kenapa penceramah PAS umpama telah kekeringan isu.. tiada isu lagi yang hendak dimain sehingga calon BN diserang sampai cara berpakaian pun diserang.

bukankah molek calon BN berserban dan kuat pegangan agamanya.. jadi janganlah berpolitik sehingga terlalu melampau.

Lebih baik Pas menerangkan kepada rakyat kenapa mereka masih tidak melaksanakan banyak janji mereka di Kelantan ini.. sedangkan rakyat mahu tehu tentang perkara tersebut..

3 ulasan:

Awanama berkata...

Apa beza penceramah tersebut dengan Presidennya?

Sama bukan?

Awanama berkata...

Demo ni..nok sugruh pakei tudong koh... jadi che mek molek pulok... Demo ni mesti sealiran dgn ketua ketum...

Awanama berkata...

Dulu banyak sangat belajar dari syiah, syiah ni sahabat2 nabi pun difukarkannya, apa lagi orang lain. Nauzubillah

Kongsi Link Anda