Sabtu, Jun 13, 2009

Karpal : Presiden PAS memalukan Pakatan Rakyat

Tindakan menyelar presiden parti ISlam sebagai memalukan oleh Krpal Singh ini sepatutnya dilihat sebagai menjatuhkan maruah PAS. Tindakan seorang kafir yang menolak hudud dan negara Islam ini sepatutnya mencabar maruah PAS, itupun jika PAS ada maruah dan harga diri.

Tapi nampaknya jika ahli PAS sendiri dah menyelar presiden parti mereka apatah lagi orang lain. Inilah budaya baru yang berada di dalam PAS apatah lagi dengan kecanggihan teknologi maklumat semakin mudah budaya fitnah, keji, hina yang memang dalam PAS ini tersebar. Inilah gambaran jelas dengan apa yang berlaku dalam PAS

Pengerusi DAP, Karpal Singh ini menyelar Datuk Seri Abdul Hadi Awang dengan menyifatkan Presiden Pas itu sebagai memalukan pakatan pembangkang berikutan cadangan untuk menubuhkan kerajaan perpaduan bersama UMNO.

Karpal juga meminta Abdul Hadi memohon maaf kepada bukan sahaja DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebagai rakan dalam pakatan pembangkang tetapi juga kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

''Abdul Hadi perlu meminta maaf kepada DAP dan PKR serta Nik Aziz kerana mencetuskan cadangan untuk berunding dengan UMNO yang merupakan satu pelanggaran jelas terhadap keikhlasan beliau bekerjasama dengan DAP dan PKR.

''Diharapkan pada masa depan Abdul Hadi perlu berfikir dua kali sebelum membuka mulut. Beliau sekarang sudah memalukan pakatan pembangkang,"

1 ulasan:

Unknown berkata...

kalu kita lihat sekarang, Abdul Hadi dah terlari ckit dari pemikiran Nik Aziz...Abdul Hadi lebih kepada keagamaan ckit..n Nik Aziz lbh kpd akademik...n menyokong DSAI n DAP...sbb tulah Karpal pun ngamuk sbb org PAS dh mula nk sebelah ke UMNO...pada koi, mmg patut pun PAS n UMNO pun bersatu sbb sesama Melayu wehh...watpelah nk gaduh2...x baik tau...memalukan bangsa plak tu..

Kongsi Link Anda