Khamis, Mei 29, 2014

AMBIL GAMBAR 'SELFIE' DI LOKASI KEJADIAN KES #RO-GOL 38 LELAKI, WARTAWAN KOSMO DIKECAM!


Tindakan seorang wartawan Kosmo mengambil gambar selfie di rumah kosong yang dikatakan tempat berlakunya kejadian kes 2 gadis di#per-kosa 38 lelaki di Kelantan menjadi bahan bualan di laman sosial. 

Tindakannya itu dikecam orang ramai kerana didakwakan sebagai tidak sensitif.

Kecewa dengan respon negatif yang diterima dari masyarakat mengenai tindakannya itu, Julia Ismail dalam statusnya di laman Facebook:

"Sebabkan gambar selfie kt lokasi..tetiba i jadi pemes..kalau tak suka jangan la tgk..pejam mata je...banyak lagi gambar selfie ntah apa2 kat luar sana tu..knp la selfie i gak korang nk hencap..."


Menurut Julia lagi, gambar selfie itu satu-satunya cara untuk membuktikan beliau berada di tempat kejadian. Barangkali sebagai bukti kepada bos yang dia buat kerja? Siapa tahu?

Tidak kurang juga, ada yang menghantar mesej kepada Julia apakah dia mangsa kes #ro-gol berkenaan.

Ekoran dari tersebarnya gambar selfie yang dianggap agak pelik itu, Julia menerima banyak permintaan untuk menjadi rakan mayanya di Facebook. Yang peliknya, rata-rata yang ingin menjadi rakannya itu majoritinya dari golongan lelaki-lelaki bujang. - My Media Hub

p/s: Tiada salah pun ambil selfie di tempat kejadian.. tempat je. bukannya ada gambar mangsa kejadian atau suspek di dalam gambar.

sumber : MediaHub Online

Tiada ulasan:

Kongsi Link Anda