Jumaat, Oktober 23, 2009

Isa: PAS pertikai undi pos nak jaga hati penyokong

Okt 22, 09 4:52pm
Tindakan PAS untuk terus mempersoalkan ketelusan undi pos dalam pilihan raya kecil Bagan Pinang baru-baru ini adalah untuk menjaga perasaan penyokongnya yang tidak boleh menerima hakikat kekalahan parti itu, kata calon BN, Tan Sri Mohd Isa Samad.

isa samad interview 150509Katanya ini kerana parti itu sudah menanam lebih awal keyakinan bahawa PAS akan menang kerusi tersebut, kepada para penyokong hingga mereka sanggup datang beramai-ramai dari seluruh negara.

"Bagi menjaga perasaan penyokongnya kononnya PAS kuat, parti itu terpaksa mencari alasan dan menjadikan undi pos sebagai 'kambing hitam'," katanya kepada pemberita selepas merasmikan kursus pengedanlian hotel bajet anjuran Persatuan Hotel Bajet Malaysia di Port Dickson hari ini.

Beliau diminta mengulas mengenai tindakan PAS yang mempertikaikan ketelusan undi pos dengan membuat aduan kepada Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) semalam dan bercadang memfailkan petisen mencabar kemenangan BN dalam pilihan raya tersebut.

Dalam pilihan raya kecil pada 11 Oktober itu, Mohd Isa menang dengan majoriti 5,345 undi mengalahkan calon PAS, Zulkefly Mohamad Omar.

Mohd Isa berkata tindakan PAS itu menyerlahkan sikap sebenar parti itu yang akan terus mempersoalkan sistem di negara ini sekiranya tidak memihak kepada mereka.

"Jika membawa untung, mereka akan menyokong. Ini adalah sikap sebenar PAS dan pembangkang," katanya. - Bernama

2 ulasan:

Tweet Sports berkata...

Bookmark!! harap blog ni sentiasa update!! Terima kasih.

Untuk kawan-kawan yang sudah berumah tangga, saya nak kongsi bende yang baru saya jumpa cara bersetubuh

Jeffry berkata...

SLM BRO...KLU DIORANG NAK JAGE HATI PENGUNDI KNP SAMPAI KUTUK PENGUNDI BILA MEREKA X PANGKAH PARTI MEREKA?..APE PUNYE BADIGOL LA PAS NI! KEHKEHKEH

Kongsi Link Anda